Samen sterker
CWS-boco en Initial vormen joint venture

Duisburg
, 30.06.2017

Met ingang van vandaag zijn CWS-boco en Initial officieel samengegaan. Beide bedrijven zijn toonaangevende internationale dienstverleners op het gebied van sanitaire hygiëne, schoonloopmatten, bedrijfskleding en cleanroom services. Het doel van de joint venture is in Europa marktleider te worden.

 

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven voor de fusie van CWS-boco en Initial op de Europese markten. Door de fusie ontstaat een bedrijf dat actief is in 16 Europese landen met 10.800 medewerkers en met een omzet van ongeveer EUR 1,1 miljard. CWS-boco brengt zijn complete business in 16 landen in deze joint venture; Initial zijn business in 10 landen in Centraal-Europa. De joint venture is actief in de volgende landen: België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Tot nader order zetten CWS-boco en Initial hun bedrijfsactiviteiten binnen hun organisatie voort.

 

Nieuwe CEO

De twee bedrijven zullen worden samengevoegd onder de paraplu van CWS-boco Groep onder leiding van CEO Thomas Schmidt. Hij volgt hierin Max Teichner op, die in april bekend heeft gemaakt het bedrijf te verlaten na de start van de joint venture. Thomas Schmidt is lid van de Raad van Bestuur van aandeelhouder Haniel. In de toekomst zal Schmidt tevens de joint venture aansturen.

 

Innovatie leiderschap en voordelen voor klanten

De afstand tot de klant verkleinen, beter inspelen op de verschillende behoeften van de klant en innovatie stimuleren; dat zijn de beoogde doelen. Door de fusie zal de joint venture in de toekomst over een nog dichter netwerk van wasserijen en servicechauffeurs beschikken waarmee klanten flexibeler en sneller kunnen worden bediend. "We zijn blij dat we nu kunnen beginnen om de joint venture vorm te geven. Het is zeker dat onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde expertise en ervaring van beide bedrijven", zegt Thomas Schmidt, CEO van CWS-boco Groep.

Dankzij deze fusie kan de joint venture zijn innovatieve kracht in de toekomst nog verder verbeteren. Zo zullen we bijvoorbeeld de draadloze technologie die we op dit moment al toepassen in het systeem van dispensers gezamenlijk verder ontwikkelen. Dit systeem informeert schoonmaakpersoneel over de vulniveaus en het verbruik, waardoor het schoonmaakmodel efficiënter kan worden ingericht. De joint venture maakt ook gebruik van moderne RFID-technologie in zijn wasserijen, wat resulteert in transparantere processen en een verdere toename van de servicekwaliteit richting klanten.

De vorming van de joint venture werd in december 2016 aangekondigd door de CWS-boco aandeelhouders Haniel en Rentokil Initial. Na de goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteiten bezit Haniel 82 procent van de aandelen in de fusie en Rentokil Initial 18 procent. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duisburg.

 

CWS-boco International/ Group

De CWS-boco Group is een toonaangevende internationale leverancier voor professionele textieldiensten en oplossingen voor sanitaire hygiëne. Dit omvat de bekende CWS-handdoek, zeep- en geurdispensers, evenals stofbestendige matten, bedrijfskleding en beschermende kleding. Alle diensten worden aangeboden als flexibele huuroplossingen. De CWS-boco Group en Initial hebben in juni 2017 een joint venture in Centraal-Europa gesloten. Het bedrijf heeft 16 nationale dochterondernemingen en heeft circa 10.800 werknemers over de hele wereld. Franz Haniel & Cie. GmbH bezit 82 procent van de aandelen in de nieuwe joint venture en Rentokil Initial plc 18 procent.

CWS-boco Belux

CWS-boco Belux N.V. is een toonaangevende onderneming gericht op het verhuren en leveren van totaaloplossingen voor sanitaire hygiëne (CWS) en werkkledij (boco). Hiertoe behoren o.a. de bekende CWS-handdoek-, zeep-en geur-dispensers, entreematten en milieuvriendelijke sensor-kraanconcepten en Washroom Media als ook verschillende bedrijfskledingcollecties. Onze klanten profiteren van de professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies. CWS-boco Belux is een van de 16 nationale dochterondernemingen van de CWS-boco Group. Deze groep heeft in juni 2017 met Initial een joint venture in Centraal-Europa gesloten. Het bedrijf heeft circa 10.800 medewerkers in dienst.

Initial

Initial biedt innovatieve en milieuvriendelijke diensten en oplossingen op het gebied van  sanitaire hygiëne en bedrijfskleding voor grote en kleine organisaties in diverse sectoren, zoals kantoren, overheid, scholen, voedselproductie, horeca, medische en paramedische sector, industrie, detailhandel, logistiek en transport. Initial heeft in juni 2017 een joint venture voor Centraal-Europa met CWS-boco gesloten. Het bedrijf heeft 16 nationale dochterondernemingen en heeft circa 10.800 werknemers over de hele wereld.

Perscontact

Olga van Oppen
CWS-boco Benelux
Frederik Vereecke
Initial Belux

Media

In onze database vindt u afbeeldingen over diverse onderwerpen.

Alle pers afbeeldingen